Новини

Край с шашмите при провеждане на обществените поръчки!

Значителни изменения в правния режим на обществените поръчки са вече в сила от 26.02.2012г.

В брой 93/2011 г. на Държавен вестник е обнародван Закон за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. Съобразно § 125 от ПЗР промените влизат в сила на 26.02.2012 г.

Едно от най-съществените изменения е свързано с намаляване вида на процедурите и броя на режимите, чрез които се възлагат договорите за обществени поръчки в страната. Отменя се Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки (НВМОП), съответно отпадат предвидените в нея процедури.

 


Покана от Лабимекс ООД за БулКонтрола 2012

Ние от Лабимекс ООД Ви каним да посетите нашия щанд на 41-то издание на БУЛКОНТРОЛА.

Изложението ще се проведе от 28 до 30 март 2012 в Интер Експо Център-София, а не през м.Май, както е по традиция.

На площ от 40 кв.м. на щанд С2 в зала 4, ще имате възможност да се запознаете с новите продукти на Fisher Chemicals, ACROS Organics, Fisher Bioreagents и Maybridge, търговски марки химикали на Thermo Fisher.

 

BullControla_2012_LABIMEX.jpg


Fisher Chemical

Висококачествени сухи реагенти, киселини, соли и разтворители с висока чистота.

Всички химикали са произведени при ISO 9001:2008, сертифицирани съоръжения и се подлагат на строги процедури за осигуряване на качеството и тестване, с цел отлични резултати и последователностНаучете повече за продуктите с марка Fisher Chemical »

 


Fisher BioReagents

Продукти с висока чистота, специално предназначени за множество приложения в областта на молекулярната биология, химия на протеините, клетъчна биология и микробиология.

Научете повече за продуктите с марка Fisher BioReagents »

 


Acros Organics

Водещата марка за органични и фини химикали. Гамата на предлаганите продукти и услуги на Acros Organics отговарят на съвременните изисквания за биологична, медицинска, аналитична химия и биохимия.

Научете повече за продуктите с марка Acros Organics »

 


Maybridge

Колекция от повече от 55,000 органични съединения за синтез на потенциални лекарствени средства.

Научете повече за продуктите с марка Maybridge »

 

 

 


Лабимекс ООД член на бизнес клуб Белгия-България-Люксембург (BBL)

Уважаеми колеги и партньори,

С радост желаем да Ви уведомим,че на декемврийската среща на бизнес клуб Белгия-България-Люксембург (BBL) кандидатурата на Лабимекс бе приета.

Благодарим за оказаното съдействие на Търговската Секция към Белгийско посолство в България и личнно на Г-н Е. Санткин.
 


Лабимекс участва на БУЛКОНТРОЛА 2012

Каним Ви да посетите нашия щанд на 41-то издание на БУЛКОНТРОЛА,  което ще се проведе от 28 до 30 март 2012  в Интер Експо Център - София.

На площ от 40 кв.м. ще имате възможност да се запознаете с новите продукти на Fisher Chemicals, ACROS и другите търговски марки химикали на Thermo Fisher.

 

 


Химията в моя живот

Боросиликатното стъкло е вид стъкло с основни съставки силициев оксид и бор. То е известно със своят изключително нисък коефициент на топлинно разширение (~ 3 × 10-6 / ° C при 20 ° C), което го прави устойчиво на термичен шок, повече от всеки друг вид стъкло. Такова стъкло е с по-малък топлинен стрес и обикновено се използва за изграждане на лабораторни прибори и бутилки за  реагенти. В допълнение, то притежава отлична устойчивост към повечето химически реагенти и разтворители използвани в лабораториитe.

 

Малко Ви трябва за да внесете оригинален интериор във Вашия дом с дух на Наука и Химия.

Различните лабраторни съдове и аксесоари от ежедневието на учените, освен че са със изчистен съвременен дизайн и очарование примесени с ексцентричност, ще Ви бъдат и особено полезни. Разбъркване, загряване, охлаждане, без значение какви са вашите химически или физични промени, боросиликатното стъкло от което се правят лабораторните съдове, е по-устойчиво на напукване и чупене, отколкото всеки друг вид стъкло.

Лабораторни съдове като епруветки и стъкленици, колби, чаши, банки, петрита и пр. са с разлчина форма и обем и могат да бъдат универсално допълнение към Вашата кухня и трапезария и да са изключително полезни в домакинството. Без проблем могат да се използват в микровълнова фурна или да се замразяват във фризер.

Колби, цилиндри, и епруветки в съчетание с херметически затварящи се (шлифови) запушалки, са изключително удобни за съхранение на зехтин и оцет.

Плътно затварящите се контейнери за съхранение на реактиви, са отлични и евтини бурканчета за подправки, с прозрачно стъкло за лесна идентификация на съдържанието, или оцветени (опушени) за защита на съдържанието от светлина.

И тигли като деликатен прибор за сол и пипер,  колби за декантиране на вино...

Приложенията нямат край и зависят единствено от Вашето въображение.

 

 Разгледайте нашите предложения и си поръчайте своята лабораторна стъклария от нас!

 

Фотоизложбата бе част от инициативите свързани с проекта Европейска нощ на учените

Идея и концепция: Константин Докторов

Фотограф: Николай Неделчев

Лабораторна стъклария от Лабимекс ООД

     

 

 


Лабимекс партньор на АСМ2 и Thermo Fisher Scientific

Лабимекс взе партньорско участие по време на Семинар на тема „РАЗДЕЛИТЕЛНИ И СПЕКТРАЛНИ МЕТОДИ ЗА АНАЛИЗ” организиран от АСМ2 и Thermo Fisher Scientific.

 

По време на семинара, участниците успоредно с новостите в областта на Хроматографията и Спекторскопията представени от лекторите на Thermo Fisher Scientific, успяха да се запознаят и с най-новите продукти на Fisher Chemicals, също част от голямото семейство на Thermo Fisher.

 

Колеги от АСМ2, БЛАГОДАРИМ за любезната покана и Вашето гостоприемство по време на Семинара.

 


Лабимекс приключи успешно участието си в 9-та научна конференция по Химия Пловдив

Лабимекс приключи успешно участието си в 9-та научна конференция по Химия Пловдив!

Благодарим на всички, които посетиха нашия щанд и се запознаха с нашите продукти и новостите от гамата на Fisher Chemicals и Acros Organics.

 


Лабимекс ООД официален спонсор на 9-та научна конференция по Химия с международно участие

Лабимекс ООД е официален спонсор на 9-та научна конференция по Химия с международно участие, организирана от Химическият факултет при ПУ „Паисий Хилендарски”.

Конференцията ще се проведе на 14-16 октомври 2011 г. в гр. Пловдив.

Програмата на конференцията ще включва:

  • пленарно заседание с поканени лектори (14. 10. 2011 год.):

Проф. Антонио Каналс – Университет в Аликанте, Испания
Проф. Курт Вармуца – Технически университет, Виена, Австрия
Д-р Марк Молони – Университет в Оксфорд, Обединено кралство
Проф. дхн Цонко Колев – Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”

  • постерна сесия (15. 10. 2011 год.)
  • Участниците в 9сс могат да посетят работен семинар в рамките на проект BioSupport (ЕС 7FP) на тема “Анализ на следови компоненти в храни” (15-16. 10. 2011 год.)

Лабимекс ООД ще участва със свой щанд по време на събитието, което ще даде възможност на всички участници да се запознаят с новостите от областта на химическите реактиви и разтворители предлагани от Fisher Chemicals (ACROS ORGANICS).

Заповядайте!